Een kunstgebit bestaat uit een plaat van kunsthars, waarop tanden en kiezen zijn bevestigd. U ziet haast geen verschil met de vormen en kleuren van de oorspronkelijke tanden en kiezen.

Kunstgebit

Vaak wordt met het woord kunstgebit een volledige gebitsprothese bedoeld, maar er zijn ook partiële of gedeeltelijke gebitsprotheses.

Een volledige of een gedeeltelijke prothese is een uitneembare gebitsprothese. De plaat ligt op de kaak. Door toepassing van duurzame materialen kan uw kunstgebit moeiteloos vijf tot acht jaar meegaan!

In de loop der jaren slinkt uw kaak. Gaat uw kunstgebit los zitten? Tandprothetiek Tuinzigt zorgt weer voor perfecte pasvorm, bijvoorbeeld door het rebasen van uw kunstgebit.

Gedeeltelijke gebitsprothese

Een gedeeltelijke gebitsprothese vervangt één of meer tanden en kiezen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van een plaatje van kunsthars. Het houvast van zo’n plaatje is meestal beperkt. Daarom worden er vaak kleine haakjes aan bevestigd die om de natuurlijke tanden en kiezen zitten.

Ook een metalen constructie, een frameprothese, is gangbaar. Bij een frame vormt de metalen plaat één geheel met de haakjes. Daardoor blijft het frame comfortabel op zijn plaats. Een frame is sterker dan een kunsthars plaatje.

Er is ook een gedeeltelijke prothese die volledig van kunststof is gemaakt. Deze relatief goedkope voorziening is meestal een tijdelijke oplossing.

Gaat uw prothese los zitten en is er onvoldoende houvast op de kaak? Overweeg dan een klikgebit. Neem bij vragen contact op met Tandprothetiek Tuinzigt of raadpleeg onze links en tips.